Etiquetas

jueves, 9 de abril de 2015

SEGUNDO DÍA DE HUELGA INDEFINIDA TELEFÓNICA-MOVISTAR: LADRAN, LUEGO CABALGAMOS


Publicado en: 9 abril, 2015

Por Contratas, subcontratas y autónom@s de Telefónica

La patronal contraataca. Acción coordinada de las empresas colaboradoras para amenazar a las plantillas directas al unísono con sanciones si paran en una huelga que autodenominan ilegal. Queremos lanzar un mensaje de tranquilidad y ánimo. La HUELGA NO HA SIDO DENUNCIADA POR NADIE, así que ningún juez la declarará ilegal si no hay denuncia. Todo […]

0









La patronal contraataca. Acción coordinada de las empresas colaboradoras para amenazar a las plantillas directas al unísono con sanciones si paran en una huelga que autodenominan ilegal.

Queremos lanzar un mensaje de tranquilidad y ánimo. La HUELGA NO HA SIDO DENUNCIADA POR NADIE, así que ningún juez la declarará ilegal si no hay denuncia. Todo forma parte de un movimiento coordinado para debilitar la huelga indefinida y fortalecer la posición de CCOO y UGT que se reunirán pronto con la patronal del sector a buscar como terminar con la huelga al menor coste posible para las empresas.

Ha quedado demostrado que en Andalucía, UGT llamó ayer a no parar a los comités de contratas directas prometiendo que iban a convocar huelga indefinida a partir del 13. Pues bien, ya veis que eso no era más que otro intento de romper la huelga. Convocan dos días, para romper la indefinida, y el 16! a ver si nos morimos por el camino.

No temáis ir a la huelga. ES LEGAL. Al revés, debeis tenerle miedo a que esta huelga fracase. Ese si sería un escenario horrible para los trabajadores por muchos años venideros.

Haced memoria, tantos años aguantando, tragando, renunciando… quien luchó por nosotr@s? NADIE. Quien mirará por nosotros en la mesa de negociación si ya no damos miedo en la calle. NADIE.

Vamos por buen camino, inmejorable incluso diríamos. Era de esperar que la Patronal no se rinda ante nosotros y en cambio busque una salida barata pactando con quienes siempre tiene a mano para aislar luchas y debilitar a los trabajadores.
Pero la huelga es nuestra fuerza. La huelga sigue. Es por eso que debemos aguantar, desoir las amenazas, perder el miedo y seguir juntos, como en los piquetes, como en las manifestaciones, como en las asambleas, como en las manifestaciones de coches, como en las concentraciones ante las centrales…
LA HUELGA CONTINUA. ESTAMOS AVANZANDO. PRONTO VEREMOS LOS FRUTOS DE NUESTRO ESFUERZO. CONTINUEMOS POR EL BUEN CAMINO.

http://teleafonica.blogspot.com.es/


Autònoms i subcontractats de Movistar convoquen vaga indefinida a partir del 14 d’abril
L’acció vol equiparar les condicions laborals i salarials dels treballadors subcontractats amb els de la matriu i compta amb el suport de CGT que afirma que ha cridat a 160.000 persones arreu de l’estat, 30.000 a Barcelona.
Una de les empreses més gran del sector de les telecomunicacions, Movistar, és objecte d’un avís de vaga per al 14 d’abril per part de la Confederació General de Treballadors (CGT). L’aspecte nou de la convocatòria és que afecta treballadors que operen en empreses subcontractades de la societat, segons fonts del sindicat.
De fet, segons les fonts informants, des del 28 de març passat hi ha convocades vagues a diversos indrets de l’Estat. Aquests treballadors estan en vaga indefinida. Però, com la convocatòria s’ha anat estenent per diverses províncies, el sindicat, ha decidit donar cobertura a tot el moviment, tot convocant vaga en tot el territori estatal. Tot i que CGT té organització al si de Telefónica / Movistar, la vaga l’ha demanat a través de la federació del metall perquè és en aquest àmbit on estan ubicats la major part dels treballadors i empreses que depenen de les contractes que atorga la societat de telecomunicacions.
El motiu de fons de la vaga té a veure amb la política de contractes fets en forma de bucle. Per posar un exemple, el què passa és que l’antiga empresa pública fa una convocatòria de contractes que adjudica en unes condicions econòmiques determinades a un grup d’empreses. Després aquestes fan una subcontractació que suposa atorgar part o tota la tasca a altres empreses o, en el punt final de la cadena descendent a autònoms. El sindicat considera que en aquest procés, les empreses contracten o subcontracten en condicions més dures per als treballadors com més lluny estigui la seva posició respecte de la societat de telecomunicacions.
Els treballadors que convoquen la vaga volen fer valer el principi d’igual treball, igual salari, o en el seu defecte aconseguir un conveni col·lectiu que afecti a tots els que fan la mateixa feina. Com a referència posen les condicions d’ingrés dels treballadors a Telefónica, condició que hauria d’afectar els centenars d’empreses que el grup contracta de forma segmentada. Això eliminaria el que a CGT anomenen els falsos autònoms, «sotmesos a una precarietat esclavista».
Reclamen també, en la seva plataforma de màxims, que tots els treballadors entrin en plantilla de Telefónica/Movistar i que en cas d’acomiadament improcedent l’afectat pugui triar entre reingressar o cobrar una indemnització. També demanen que no hi hagi acomiadaments per baixes laborals justificades i que en cas de guàrdies laborals es permeti la compensació entre treball i vida familiar, amb compensacions com les que reben els treballadors de Movistar.
Actualment hi ha diverses províncies on en assemblees de treballadors han decidit sumar-se a l’acció de CGT. A Catalunya ho ha fet Barcelona, però també hi ha adhesions al País Basc, Madrid, Castella-la Manxa, Andalusia i Canàries.
Només a Barcelona, la convocatòria de vaga afecta 624 empreses subcontractades de Telefónica-Movistar amb uns 30.000 treballadors/es autònoms i subcontractats, segons CGT. En l’àmbit de tot l’estat la xifra suma fins a 160.000 persones.
http://diaritreball.cat/autonoms-i-subcontractats-de-movistar-convoquen-vaga-indefinida-a-partir-del-14-dabril/

No hay comentarios:

Publicar un comentario