Etiquetas

lunes, 29 de diciembre de 2014

MILES DE MANIFESTANTES RECLAMAN LA LIBERTAD DE LAS SIETE PERSONAS ENCARCELADAS EN LA OPERACIÓN PANDORA

29.12.2014
(VÍDEOS) Miles de manifestantes reclaman la libertad de las siete personas encarceladas en la operación Pandora Foto: Jordi Borràs em Nacio Digital
La marcha más multitudinaria se ha realizado en Barcelona, ​​pero la jornada de protesta se ha realizado simultáneamente en una decena de ciudades del Estado Español. Gran dispositivo policial hostiga a la concentración convocada en Madrid. 
 
    Més de 1500 manifestants reclamen l'alliberament de les set persones empresonades amb l'operació Pandora
Jesús Rodríguez en La Directa
La marxa més multitudinària s'ha viscut a Barcelona, però jornada de protesta s'ha realitzat simultàniament a una desena de ciutats de l'Estat espanyol
 
Entre 1.500 i 2.000 persones han participat aquesta tarda de dissabte a la manifestació convocada a Barcelona per l'assemblea de suport a les set empresonades arran de l'operació Pandora. La marxa ha arrencat a quarts de sis des de la plaça Catalunya, seguida de ben a prop per una dotzena de furgons de la Brigada Mòbil (BRIMO). El desplegament policial, però, era de mínims, ja que la majoria de comandaments dels antiavalots catalans es troben aquests dies de vacances. L'operatiu el dirigien sergents i no pas sots-inspectors, tal com és habitual, i estava format per només dues de les vuit unitats de la BRIMO amb base a Sabadell. Comptaven, això sí, amb el reforç de l'ARRO Barcelona, que tenia encomanada la protecció dels centres comercials del Portal de l'Àngel, del departament de Justícia i de la seu de CDC al carrer Còrsega. Simultàniament s'han celebrat fins a una desena de protestes arreu de l'Estat espanyol. Al centre de Madrid un centenar de manifestants, uns 200 a Saragossa i diverses desenes a Castelló, són algunes de les concentracions més destacades. La solidaritat però, s'ha internacionalitzat i s'ha mostrat també avui davant del consolat espanyol a la capital d'Eslovènia i es mostrarà demà a Lisboa.
«Terrorista és qui ens condemna a una vida de misèria, no qui es rebel·la contra ella», era el lema que obria la manifestació barcelonina
  «Terrorista és qui ens condemna a una vida de misèria, no qui es rebel·la contra ella», era el lema que obria la manifestació barcelonina. Contrastaven molt els crits de «L'únic terrorista l'Estat capitalista» i la gentada que entrava i sortia d'El Corte Inglés i la pista de gel que aquests dies ocupa la plaça Catalunya. El recorregut d'un quilòmetre a peu al llarg del passeig de Gràcia l'han pogut fer amb normalitat, amb els furgons a una certa distància. «Terrorisme és no arribar a final de mes», «Si ens toquen a una ens toquen a totes» i «Ito, ito, ito, que caiga el pajarito» en referència a l'helicòpter de la policia catalana que sobrevolava la marxa en tot moment, han estat alguns dels lemes més cridats. La mobilització ha arribat a Gran de Gràcia i és en aquest punt on alguns manifestants han trencat amb martells els vidres d'entitats bancàries, establiments de grans cadenes comercials i un hotel.
Banc Sabadell, La Caixa, Banco de Santander, el BBVA i Catalunya Caixa han acabat amb els vidres trencats, així com algunes franquícies de multinacionals de roba i un establiment de compravenda d'or i plata. Les grans vidrieres de l'hotel Casa Fuster han quedat molt danyades. Es dóna la circumstància que aquest edifici fou el consolat de l'Alemanya nazi a Barcelona l'any 1936, poc abans d'esdevenir la primavera de 1937, la seu del comitè de defensa de la revolució impulsat per la CNT, la FAI, les Joventuts Llibertàries i la Joventut Comunista Ibèrica. La Falange va prendre l'edifici altre cop l'any 1939. Després de la transició fou escenari d'un renovat litigi entre el moviment veïnal i el consistori. La reclamació perquè s'hi fes un equipament social va ser obviada pel PSC, que va optar per donar al holding immobiliari Noga (amb seu a Granada) una llicència d'hotel de luxe.
El soroll de vidres trencats ha precedit un advertiment de «càrrega imminent» que els Mossos d'Esquadra han emès per la megafonia
  El soroll de vidres trencats ha precedit un advertiment de «càrrega imminent» que els Mossos d'Esquadra han emès per la megafonia dels furgons policials. Malgrat tot, la mobilització ha arribat fins a la plaça del Diamant i allí s'ha desconvocat, sense que els antiavalots carreguessin contra el gruix de la protesta. S'han vist, això sí, algunes corredisses entre agents de paisà i manifestants. En una d'aquestes actuacions, al carrer Goya, un noi ha estat retingut, l'han identificat i l'han deixat en llibertat.
A petició dels Mossos es manté el secret de sumari
Cal recordar que l'operació Pandora, impulsada pels Mossos d'Esquadra, es va desplegar la matinada del 16 de desembre, amb catorze escorcolls d'edificis (Kasa de la Muntanya, l'Ateneu Llibertari del Palomar, l'Ateneu Anarquista del Poble Sec i onze habitatges), onze persones detingudes, set d'elles empresonades. Els advocats de les preses han explicat que algunes d'elles han estat dispersades i aïllades en règim FIES; passen vint hores al dia del tot incomunicades. El jutge Javier Gómez-Bermúdez va signar les ordres d'ingrés a presó i, a petició dels Mossos d'Esquadra, va acordar la prolongació del secret de sumari d'una investigació que va començar ara fa dos anys amb múltiples seguiments i intervencions telefòniques. Segons ha pogut saber la Directa la unitat dels Mossos d'Esquadra especialitzada en el seguiment del moviment anarquista manté encara vigent l'operatiu contra els Grups Anarquistes Coordinats (GAC), que suposadament serien l'objectiu del què el gabinet de premsa del departament d'Interior va anomenar «operació contra el terrorisme anarquista». Malgrat no poder conèixer els detalls de la causa, a través de la interlocutòria que va enviar a la presó les set anarquistes, va transcendir que dos dels indicis inculpatoris serien la lectura i distribució del llibre «Contra la democràcia» i la utilització del servei de correu electrònic xifrat que ofereix el servidor Rise Up.
https://directa.cat/mes-de-1500-manifestants-reclamen-lalliberament-de-set-persones-empresonades-amb-loperacio-pandora

La democracia y los siete anarquistas presos
La democracia española no para de dar lecciones. Esta mañana del 27 de diciembre ha sido en la Plaza de Ópera, en Madrid, con motivo de la concentración solidaria con los detenidos por el juez Bermúdez ante sus indicios de “terrorismo anarquista“.
Democracia que Cristina Cifuentes, y sus cachorros bien adiestrados de azul, entiende como la represión a cualquiera que disienta. Identificaciones masivas y alguna detención, además de empujones y el más absoluto desprecio por la libertad, mientras cientos de viandantes y ciudadanos, de esos que votarán en sus elecciones dando un buen ejemplo en la “fiesta de la democracia“, pasaban de largo con las compras bajo el brazo.
Una concentración que casi no ha llegado ni a los sesenta minutos de duración, con apenas cien asistentes, pero con los cachorros de azul bien formados en filas con las porras en las manos y los cascos en los cinturones, suponemos que listos para democratizar a todo aquel rebelde que gritase contra este sistema cruel, caótico y violento.
Nos hemos ido llenos de rabia, porque su violencia se legitima por ley mientras que nuestra resistencia provoca las más horribles torturas. Nos hemos ido con la tensión de sufrir el pisoteo más absoluto de los derechos humanos. Pero, al fin y al cabo, nos hemos ido con la alegría de no ser cómplices de las injusticias.
Hoy, en Ópera, unos repartían democracia, y los otros entereza, valentía y solidaridad.
Ahora, tú deberías elegir de qué lado estás.

No hay comentarios:

Publicar un comentario